Skip to main content
KP Bibliotek

Opgaveskrivning

Kurser i litteratursøgning

Biblioteket tilbyder kurser for studerende i informationssøgning og referencehåndtering. 
På kurserne har du bl.a. mulighed for at lære hvordan du søger i databaser og hvordan du bruger referencehåndteringsprogrammer til f.eks. litteraturlister. Alle studerende ved Københavns Professionshøjskole samt studerende ved Diakonissestiftelsens Sygeplejeskole kan tilmelde sig bibliotekets kurser. 

Kurser der tilbydes:

Kurset giver en introduktion til de to databaser, som oftest bliver brugt inden for de sundhedsfaglige områder – CINAHL og PubMed.
Kurset er en kombination af et e-læringsforløb som du gennemgår på forhånd, og en workshop hvor du prøver kræfter med databasesøgning med vejledning fra en bibliotekar. 
Se kommende kurser.

Kurset giver en introduktion til de databaser, som oftest bliver brugt inden for de samfundsfaglige og pædagogiske områder. Fx. Academic Search Elite, ERIC, SocINDEX,PsycINFO. Kurset er en kombination af et e-læringsforløb som du gennemgår på forhånd, og en workshop, hvor du prøver kræfter med databasesøgning med vejledning fra en bibliotekar.
Se kommende kurser

Kurset giver en introduktion til referencehåndteringsprogrammet Mendeley. Mendeley kan være et nyttig værktøj når du skriver opgave og skal udforme og holde styr på dine referencer. Med Mendeley kan du bl.a. opbygge en database over dine referencer og nemt sætte dem ind i din opgave og udforme en litteraturliste efter en referencestandard.
Se kommende kurser

Book en bibliotekar

Biblioteket tilbyder vejledning i informationssøgning for jer der skriver afsluttende opgave/projekt. 

Før du booker

Inden du booker en tid, så tænk på, at du også har mulighed for at få hjælp ved at:
 

  • Gå på biblioteket i den betjente åbningstid, hvor du kan få umiddelbar hjælp af personalet. Du kan så komme hurtigt videre med din opgave.
     
  • Bruge den hjælp, der ligger på bibliotekets hjemmeside. Der er megen hjælp at hente her:
    Sådan gør duDin fagguideOpgaveskrivningDatabaser


​Sådan booker du

Book en tid til vejledning ved at vælge en af de tider der er udbudt. Der afsættes ca. en time til vejledningen. Vær opmærksom på hvor vejledningen udbydes. 
 

Book en bibliotekar


Var der ingen ledige tider eller tidspunkter der passede dig?
Se om der er plads på bibliotekets workshop i informationssøgning.